Ау!Любители кино, активисты киноклуба! Почему никто не пишет? Почему нет отзывов на увиденное, услышанное? Хочется общаться! Я вот слышала, что было заседание, посвящённое фильму "Родня" Н.Михалкова,который был снят у нас в городе, но я не смогла прийти. Как прошло? Тема эта меня заинтересовала и я собрала сведения, какие ещё фильмы снимались у нас. Но, мне кажется, что это ещё не всё
Фільми, що знімались у Дніпропетровську
«Хождение по мукам» 1957-1959 (епізоди) – історична драма за романом О.Толстого(3 серії), «Мосфільм», режисер Г.Рошаль, сценарій Б.Чирскова. У головних ролях: Р.Ніфонтова, Н.Вєсєловська, М.Гриценко,В.Медведєв
«Оптимистическая трагедия» 1962 – за п’єсою В.Вишневського, «Мосфільм»,режисер і автор сценарію С.Самсонов. У головних ролях: В.Тихонов, М. Володіна, Б. Андреєв. Кращий фільм року, М. Володіна – краща актриса року.
«Пятое время года» 1978, «Мосфільм», режисер О.Нікітін, сценарій В.Гоника. У головних ролях:С. Морозов, Л. Денисов, В.Теличкіна, В.Смерницький.
«Родня» 1981, режисер М.Міхалков, сценарій В.Мережко. У головних ролях: Н.Мордюкова, А.Петров, С.Крючкова, Ю.Богатирьов.
«Утро без отметок» 1983, кіностудія ім.М.Горького, режисер В.Мартинов, автор сценарію О.Ремез. У головних ролях: М.Яковлєва, І.Кваша, В.Тализіна. Стрічка отримала Диплом за веселий і повчальний фільм для дітей на ІV кінофестивалі молодих кінематографістів Москви (1984 р)
«Витя Глушаков – друг апачей» 1983, режисер Г.Бежанов, сценарій А.Ейрамджана, Г.Бежанова. У головних ролях: Л.Куравльов, А.Юрицин, Є.Симонова.
«Букет мимозы и другие цветы» 1984, режисер М.Нікітін, сценарій М.Рязанцева. У головних ролях: Л.Федосєєва-Шукшина, А.Петров.
«Выйти замуж за капитана» 1986, романтична комедія, режисср В.Мельников, сценарій В. Черних. У головних ролях: В.Глаголєва, П.Проскурін. За опитуванням журналу «Советский экран» В.Глаголєва визнана кращою актрисою року а М.Рибніков кращим актором епізоду.
«Автопортрет неизвестного» 1988, драма, кіностудія ім. О. Довженко, режиссер В.Криштофович, сценарій В.Мережко. У головних ролях: О.Збруєв, Н.Негода.
|