Трішки сонячної Італії на кухні зараз не завадить! Та й піцу мої хлопчаки дуже полюбляють

А тут і мені закортіло смачної та простої.Тісто цього разу вигадувала на ходу і вдалося воно просто фантастичне, хрумке та дирчасто-ніжне: казка, а не тісто. Правда сфотографувати його фактуру не встигла оскільки піца зникла блискавично. Варіант звісно не класичний і не аутентичний, але смачний. А начинку можна використати будь-яку на власний смак
на одну піцу (діаметром 30-32см)
150гр борошна (просіяти)
50гр манки з твердої пшениці (семола)
125мл мінеральної води негазованої (+/-20мл води)
1ст.л. оливкової олії EV
1 ч.л. сухих дріжджів
1/2ч.л. цукру
1/2ч.л. солі
соус:
2-3 томати (у мене були заморожені з літа)
8-10 листочків базиліка (я його теж якогось дива заморозила)
1 ст.л. томатної пасти
2 зубці часнику
сіль за смаком
а також:
тертий твердий сир, десь з півсклянки
тоненькі шматочки підкопченого підгорля (можна замінити грудинкою чи беконом чи ще чимось смачненьким), щоб зверху розкласти
пергамент для випічки
Духовка: 220С, розігріти з деком або решіткою
Рецепт "пица домашняя" позаимствован по адресу:
http://retgdwera.blox.ua/html/1310721,2 ... z2KelyrdnM